Sevilla bezoeken

De afgelopen jaren is Sevilla uitgegroeid tot een enorm populaire stedentripbestemming binnen Spanje. Een deel van de mensen bezoekt Sevilla als onderdeel van een rondreis door Andalusië, een deel reist voor één dag naar Sevilla vanuit hun vakantiebestemming elders in de regio en een toenemend aantal mensen reist speciaal naar Sevilla om daar meerdere dagen te genieten van alles wat deze geweldige stad te bieden heeft. Jaarlijks bezoeken ongeveer drie miljoen toeristen Sevilla, waarvan ongeveer veertig procent afkomstig is uit Spanje en ongeveer zestig procent van de toeristen uit andere landen naar Sevilla reist.

Geweldige hotels

Sevilla wordt vooral bezocht door toeristen en in mindere mate door zakenreizigers. Dit is terug te zien in het aanbod van hotels in Sevilla. In het centrum zijn de meeste hotels gericht op toeristen. Dat betekent leuke hotels met een gezellige inrichting en veel authentieke elementen verwerkt in de styling.

Op onze pagina met hoteltips voor Sevilla zie je welke hotels wij aanbevelen voor een stedentrip naar Sevilla. Deze hotels zijn boekbaar als pakketreis inclusief de vlucht naar Sevilla, maar kun je ook reserveren als reis met eigen vervoer. Handig als je bijvoorbeeld een rondreis door Sevilla maakt.

Hotel Hotel San Gil juniorsuite

Sevilla als toerist bezoeken

Als je kijkt naar de Nederlandse toeristen die Sevilla bezoeken dan zijn dat er op jaarbasis tussen de vijftig en zestigduizend. Hiermee staat Nederland op de zevende plek op de lijst van landen waar toeristen in Sevilla vandaan komen. Gemiddeld blijven Nederlanders drie tot vier dagen in Sevilla. Dit wordt in het algemeen als een prima verblijfsduur gezien om Sevilla te ontdekken.

In principe kun je op één dag al heel veel zien en doen in Sevilla. Als je het inspirerende verhaal ‘Sevilla in één dag‘ leest (en bekijkt!) dan zie je wat je allemaal binnen een dag kunt doen. Zeker als je de drie uur durende fietstocht met gids door Sevilla meepakt in je dagprogramma dan kent Sevilla na één etmaal nog maar weinig geheimen voor je.

Sevilla bezoeken

Een betaalbare bestemming

Wij vinden Sevilla een betaalbare bestemming. Of we zo ver willen gaan dat we het een echte budgetbestemming noemen…. nee, dat ook niet direct. Het is wel een feit dat wie enigszins op de uitgaven let niet veel geld kwijt hoeft te zijn aan een stedentrip naar Sevilla. Het begint al met de vliegtickets naar Sevilla. Mede dankzij Transavia en Ryanair is het mogelijk om voor zeer aantrekkelijke prijzen naar Sevilla te vliegen. Wie op het juiste moment vliegtickets naar Sevilla boekt die kan voor minder dan honderd euro per persoon heen en weer reizen. Dat is dan wel met alleen maar handbagage. Slim inpakken en licht reizen, dus.

HANDIG:
5 dingen die je moet weten als je een vliegticket van Transavia wilt boeken

leuke hotelkamer in Sevilla

Ook voor de accommodaties geldt dat je daarvoor echt niet de hoofdprijs hoeft te betalen als je een beetje op tijd boekt. Een middenklasse hotelkamer of een comfortabel appartement vinden voor minder dan honderd euro per nacht is echt geen lastige opgave. Als je de drukste periodes een beetje ontwijkt dan moet het lukken om voor 30 tot 40 euro per persoon per nacht een prima slaapplek in Sevilla te vinden.

Als je er zeker van wilt zijn dat je niet teveel betaalt voor je accommodatie, gebruik dan een hotelvergelijker zoals Trivago. Je ziet dan direct de laagst mogelijke prijs per hotel, appartement of bed&breakfast.

Bekijk de laagste prijzen voor accommodaties in Sevilla

Eten en drinken is ook uitermate betaalbaar in Sevilla, zeker als je de restaurants een beetje ontwijkt die zich vooral op de toeristen richten. Het bezoeken van een restaurant, bar of terras is dan gemiddeld zo’n dertig tot veertig procent goedkoper dan wat je in Nederland kwijt zou zijn. Vooral lokaal bier, lokale wijnen en tapas zijn uitermate betaalbaar.

Sevilla is niet duur

Vervoer in Sevilla

Sevilla is een redelijk compacte stad. Als je een beetje goed ter been bent dan kun je een groot deel van de belangrijke bezienswaardigheden van Sevilla te voet bezoeken. De enige echte uitzondering hierop is de oude Romeinse nederzetting Italica. Om die te bezoeken moet je gebruikmaken van een (huur)auto, een taxi of de bus. Voor de rest liggen de interessante plekken van Sevilla vooral in en net rond het centrum van de stad.

Openbaar vervoer
In Sevilla kun je gebruikmaken van bussen, tram en metro. De bus is het meest gebruikte vervoermiddel binnen de stad. Kaartjes voor de bus koop je bij kiosken en tabakszaken. Je kunt behalve losse buskaartjes ook tienrittenkaarten kopen en toeristenkaarten die je één of drie dagen onbeperkt laten reizen. Dwars door het centrum van Sevilla rijdt een tram. Deze tramlijn T1 verbindt Plaza Nueva met het Estación del Prado de San Sebastían. Kaartjes koop je uit de automaten bij de tramstations.

Sinds 2009 kun je in Sevilla ook gebruikmaken van de metro. Metrolijn 1 is in april 2009 in gebruik genomen. Voor toeristen is de metro van Sevilla amper interessant. Hij wordt vooral gebruikt door locals.

Hop on hop off bus
De toeristische hop-op-hop-off bussen zijn ideaal voor toeristen die Sevilla bezoeken. Deze dubbeldekkerbussen rijden langs en naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Sevilla. Op die manier hoef je zelf bijna niets uit te zoeken en kun je gemakkelijk in- en uitstappen bij de hotspots van de stad. Je betaalt één keer een kaartje, waarna je gedurende de geldigheid van dat kaartje onbeperkt in- en uit mag stappen. Is het lekker weer? Dan kun je op het bovendek lekker in de open lucht genieten van al het moois.

De hop-on-hop-off bussen van Sevilla zijn na de benenwagen de populairste vorm van transport binnen Sevilla.

Bekijk alle info over de hop-on-hop-off bus van Sevilla

Taxi
De taxi is in vrijwel alle gevallen een handige vorm van transport. Je betaalt wel meer dan wanneer je met de bus, tram of metro reist, maar als je met twee of drie personen reist dan valt het allemaal wel mee. Normaliter rijden de taxi’s op basis van de taximeter, maar op langere afstanden zijn prijsafspraken vaak ook mogelijk.

Fietsen in Sevilla
Sevilla begint steeds meer fietsvriendelijk te worden. Rondom het centrum zijn er vele kilometers aan fietspad aangelegd en Sevilla heeft een eigen fietsverhuurproject onder de naam Sevici. Je kunt na aanschaf van een pas onbeperkt gebruikmaken van de fietsen die je op bijna 250 fietsstations aantreft. Je moet ervoor zorgen dat je een fiets telkens weer binnen 30 minuten in een fietsstation plaatst, anders ga je geld betalen voor het gebruik van de fietsen. Het eerste uur na de gratis 30 minuten is goedkoper dan de uren die daarna volgen.

Er zijn accommodaties die gratis fietsen te leen meegeven aan gasten. Je hoeft dan niet de moeite te nemen om eerst een pas te gaan halen en je hoeft ook niet iedere keer op zoek te gaan naar een fietsstation.

Wil je niet op eigen houtje door Sevilla gaan fietsen, maar ga je liever op pad met een ervaren Nederlandstalige gids? Dat kan! Bij Baja Bikes kun je deelnemen aan een georganiseerde fietstocht door Sevilla.

Boottocht
Je kunt Sevilla vanaf het water bekijken. De rivier Guadalquivir, die dwars door Sevilla stroomt, leent zich prima voor boottochten. Vanaf Paseo Marqués de Contadero (bij Torre del Oro) vertrekken de boottochten. Tickets kun je vooraf reswerveren. De meeste rondvaarten duren iets minder dan een uur en geven je een goed beeld van Sevilla vanaf het water.
TIP: Bekijk de rondvaarten en reserveer direct online via GetYourGuide

Paardenkoetsen
In Sevilla is een rit met een paardenkoets een populair uitje. De paardenkoetsen staan opgesteld bij het Plaza de España in het María Luisa park en op het plein achter de kathedraal van Sevilla. De prijs per rit en de duur van de rit in de koets zijn niet vooraf vastgesteld. Het is ook een kwestie van vraag en aanbod. Op drukkere dagen kan de prijs oplopen tot 70-80 euro per uur. Een goede richtprijs is 45 euro voor een rit van drie kwartier (4 personen).

Paardenkoetsen

Ontdek Sevilla tijdens een fietstocht

Je kunt Sevilla ook op de fiets verkennen door middel van een georganiseerde fietstocht. Onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige gids ontdek je dan Sevilla op de fiets. De meest geboekte fietstocht van Sevilla duurt drie uur en brengt je langs de belangrijkste highlights van de stad. Dit misschien wel de beste manier om zoveel mogelijk van Sevilla in vrij korte tijd te zien. Deze fietstocht wordt uitvoerig beschreven in het verhaal ‘Sevilla in 12 uur: Sevilla op de fiets‘.

Een andere populaire fietstocht is er eentje waarbij je onderweg ook gaat genieten van dé specialiteit van Sevilla: tapas! Dit is een absolute aanrader voor wie van fietsen, maar ook van het mediterrane leven houdt.

Op de website van Baja Bikes vind je alle fietstochten in Sevilla. Ook kun je daar direct de gewenste fietstocht online reserveren. Dit is verplicht als je deel wilt nemen aan een tour. Je hoeft echter niet vooraf te betalen; dat doe je ter plaatse. Komt de tocht niet goed uit en wil je hem verplaatsen of annuleren? Geen probleem: je mag altijd gratis verzetten of annuleren.

Bekijk alle fietstochten in Sevilla en reserveer direct online

Ontdek Sevilla tijdens een fietstocht