Reizen naar Sevilla

Sevilla ligt in het zuiden van Spanje, op een hemelsbrede afstand van bijna negentienhonderd kilometer van Amsterdam. De afstand over de weg is iets langer: ruim 2200 kilometer. De meeste Nederlandse en Belgische toeristen die vanuit Nederland of België naar Nederland reizen die doen dat met het vliegtuig. Als er met de auto gereisd wordt dan is dat vaak in combinatie met een vakantie in het zuiden van Spanje of in Marokko. Vliegen is niet alleen sneller dan de auto, het is in de meeste gevallen ook de goedkoopste manier om in Sevilla te geraken.

Sevilla bezienswaardigheden

In Sevilla hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Andalusië.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Sevilla op een rijtje gezet:
Sevilla bezienswaardigheden top 10

Vliegen naar Sevilla

Wie naar Sevilla wil vliegen die kan uit verschillende vertrekluchthavens en maatschappijen kiezen. Wie rechtstreeks wil vliegen die kan met Ryanair vanaf Eindhoven of Brussel Charleroi vliegen of voor Transavia kiezen die vanaf Amsterdam naar Sevilla vliegt. In de zomermaanden kun je ook met Brussels Airlines vanaf Brussels Airport naar Sevilla vliegen. De vlucht duurt tussen de 2,5 en 3 uur. Sevilla is gemiddeld genomen geen dure vliegbestemming, maar vaak is het wel verstandig om ruim van tevoren te boeken. De prijspolitiek die door de luchtvaartmaatschappijen bedreven wordt zorgt ervoor dat ticketprijzen meestal omhoog gaan naarmate er meer stoelen aan boord van een vlucht verkocht zijn.

Er zijn ook vliegtickets naar Sevilla boekbaar met overstap. De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling biedt o.a. vanaf Brussel en Amsterdam vluchten naar Sevilla aan. Er wordt dan overgestapt in Barcelona.

Vliegticketprijzen

Voor een retourticket naar Sevilla betaal je gemiddeld tussen de 100 en 250 euro. Goedkoper kan ook, als je de goedkoopste stoelen bij Ryanair te pakken hebt kun je soms al voor vijftig euro naar Sevilla en terug vliegen. Houd er rekening mee dat dit kale vliegticketprijzen zijn, waarbij ruimbagage, stoelreservering en drinken aan boord niet inbegrepen zit. Op drukke dagen kunnen de ticketprijzen oplopen tot maar liefst 400-500 euro als je relatief laat boekt.

HANDIGE TIP !!! Via Momondo kun je gemakkelijk de prijzen van vliegtickets naar Sevilla vergelijken. Op deze manier vind je snel de goedkoopste vliegtickets naar Sevilla.
Bekijk de goedkoopste vliegtickets naar Sevilla bij Momondo

De internationale luchthaven van Sevilla

Als je naar Sevilla vliegt dan kom je aan op Aeropuerto San Pablo de Sevilla, het internationale vliegveld van de stad. De luchthaven ligt op ongeveer negen kilometer ten oosten van het centrum van Sevilla. Bij niet al te veel verkeer doe je er met de taxi 15 tot 20 minuten over om bij je accommodatie in het centrum van Sevilla te komen. Als je een hotel of pension geboekt hebt in de oude wijk Santa Cruz dan is de kans groot dat je accommodatie zich in een autovrije straat bevindt. Je zult in dat geval het laatste stukje te voet af moeten leggen.

Je hoeft niet persé een taxi te nemen naar de stad. Er rijden ook bussen. Dit is een goedkopere optie, maar ook minder snel. Soms ligt je eindbestemming dermate ver van de bushalte af, dat het eigenlijk een vrij lastige expeditie wordt om met het openbaar vervoer van het vliegveld naar je accommodatie te reizen.

Met de auto naar Sevilla

Vanuit Nederland naar Sevilla reizen is een flinke rit. Vanuit Amsterdam moet je rekenen op een rit van tenminste 2200 kilometer, waar je in de praktijk zo'n 21 tot 23 uur over zult doen exclusief de pauzes. De meest voor de hand liggende route is via Parijs, Bordeaux, de westelijke kant van de Pyreneeën, Valladolid en Mérida. Een andere mogelijkheid is om bij de Franse stad Orléans koers te zetten richting Barcelona om vervolgens af te zakken naar Valencia en daarna in zuidwestelijke richting naar Sevilla te reizen. Een variant op deze route is via Luxemburg en de Autoroute du Soleil richting Spanje. De routes via het oosten van Spanje zijn ongeveer 300 tot 400 kilometer langer. In alle gevallen heb je zowel in Frankrijk als Spanje met tolwegen te maken.

Met de trein naar Sevilla

Er gaan geen rechtstreekse treinen vanuit Nederland naar Sevilla. Het is echter wel mogelijk om door middel van een samengestelde treinreis tot Sevilla te reizen. De makkelijkste route vanuit Amsterdam bestaat uit 3 trajecten, waarbij je in de steden Parijs en Madrid over moet stappen op een andere trein én een ander station. Houd daarom rekening met een langere overstaptijd, of nog beter: bezoek lekker Parijs en Madrid onderweg naar Sevilla.

Je kunt met de Thalys naar Gare du Nord in Parijs reizen. Met de metro kun je vervolgens naar station Paris Austerlitz om naar Madrid te vertrekken. Vanuit Madrid kun je per hogesnelheidstrein naar Sevilla reizen. Als je met de trein naar Sevilla reist, reserveer dan wel vooraf.

Openbaar vervoer

In Sevilla kun je gebruik maken van bussen, tram en metro. De bus is het meest gebruikte vervoermiddel binnen de stad. Kaartjes voor de bus koop je bij kiosken en tabakszaken. Je kunt behalve losse buskaartjes ook tienrittenkaarten kopen en toeristenkaarten die je één of drie dagen onbeperkt laten reizen. Dwars door het centrum van Sevilla rijdt een tram. Deze tramlijn T1 verbindt Plaza Nueva met het Estación del Prado de San Sebastían. Kaartjes koop je uit de automaten bij de tramstations.
Sinds 2009 kun je in Sevilla ook gebruik maken van de metro. Metrolijn 1 is in april 2009 in gebruik genomen en verbindt onder andere het centrum met het Expoterrein.

Auto huren in Sevilla

Je kunt een huurauto overwegen als transportmiddel in Sevilla. Of het echt de beste keuze is, is nog maar de vraag. Als je alleen maar naar Sevilla zelf gaat dan betekent een huurauto dat je hoogstwaarschijnlijk (redelijk veel) geld moet betalen om je auto bij je hotel te parkeren. Als het hotel deze optie al biedt. Overnacht je bijvoorbeeld in Barrio de Santa Cruz, dan is de kans groot dat je de auto op minstens honderden meters afstand in een parkeergarage moet parkeren en vervolgens alsnog te voet naar je accommodatie moet lopen. Wie toch een auto wil huren in Sevilla die kan kiezen uit verschillende lokale en internationale verhuurders. De meest voor de hand liggende plek om je auto op te pikken is bij het vliegveld. Reserveer op tijd om hogere tarieven te voorkomen.

Fietsen in Sevilla

Sevilla begint steeds fietsvriendelijker te worden. Rondom het centrum zijn er vele kilometers aan fietspad aangelegd en Sevilla heeft een eigen fietsverhuurproject onder de naam Sevici. Je kunt na aanschaf van een pas onbeperkt gebruik maken van de fietsen die je op bijna 250 fietsstations aantreft. Je moet er voor zorgen dat je een fiets telkens weer binnen 30 minuten in een fietsstation plaatst, anders ga je geld betalen voor het gebruik van de fietsen. Het eerste uur na de gratis 30 minuten is goedkoper dan de uren die daarna volgen.
Er zijn ook accommodaties die gratis fietsen te leen meegeven aan gasten. Je hoeft dan niet de moeite te nemen om eerst een pas te gaan halen en je hoeft ook niet iedere keer op zoek te gaan naar een fietsstation.

Fietstocht met gids

Je kunt Sevilla ook op de fiets verkennen door middel van een georganiseerde fietstocht. Onder begeleiding van een gids ontdek je dan Sevilla op de fiets. De meest geboekte fietstocht van Sevilla duurt drie uur en brengt je onder begeleiding van een Engelstalige gids langs de belangrijkste highlights van de stad. Je kunt deze fietstocht hier reserveren.

Hop-on-hop-off

In Sevilla rijden toeristenbussen rond die volgens het hop-on-hop-off principe werken. Je kunt dan binnen de geldigheidsduur van je ticket (24 uur) onbeperkt gebruik maken van deze toeristenbussen. De bekendste en grootste aanbieder in Sevilla is CitySightseeing Sevilla. De vraag is of deze relatief dure bustour iets bijdraagt aan je stedentrip in Sevilla. De meeste bezienswaardigheden moet je immers alsnog te voet opzoeken, omdat de bus maar beperkt door het centrum van Sevilla rijdt. Het is inderdaad wel handig om op deze manier de grotere afstanden te overbruggen, maar wie zich vooral op het centrum en het María Luisa park wil concentreren die kan deze bus beter links laten liggen.

Boottocht

Je kunt Sevilla vanaf het water bekijken. De rivier Guadalquivir, die dwars door Sevilla stroomt, leent zich prima voor boottochten. Vanaf Paseo Marqués de Contadero (bij Torre del Oro) vertrekken de boottochten. Tickets kun je ter plaatse kopen. De meeste rondvaarten duren iets minder dan een uur en geven je een goed beeld van Sevilla vanaf het water.

Paardenkoetsen

In Sevilla is een rit met een paardenkoets een populair uitje. De paardenkoetsen staan opgesteld bij het Plaza de España in het María Luisa park en op het plein achter de kathedraal van Sevilla. De prijs per rit en de duur van de rit in de koets zijn niet vooraf vastgesteld. Het is ook een kwestie van vraag en aanbod. Op drukkere dagen kan de prijs oplopen tot 70-80 euro per uur. Een goede richtprijs is 45 euro voor een rit van drie kwartier (4 personen).

Stedentrip Sevilla

Een complete vakantie naar Sevilla boek je al vanaf € 119,- per persoon.
Bekijk alle Sevilla aanbiedingen

Meer info over Sevilla

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Sevilla:
5x zien & doen in Sevilla
Sevilla informatie
Sevilla informatie
Sevilla in één dag
Sevilla in beeld
Sevilla top 10
Sevilla weer & klimaat
Sevilla als budgetbestemming
bijzondere plaatsen in Sevilla

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy