Reizen naar Sevilla

Sevilla ligt in het zuiden van Spanje, op een hemelsbrede afstand van bijna negentienhonderd kilometer van Amsterdam. De afstand over de weg is iets langer: ruim 2200 kilometer. De meeste Nederlandse en Belgische toeristen die vanuit Nederland of België naar Nederland reizen die doen dat met het vliegtuig. Als er met de auto gereisd wordt dan is dat vaak in combinatie met een vakantie in het zuiden van Spanje of in Marokko. Vliegen is niet alleen sneller dan de auto, het is in de meeste gevallen ook de goedkoopste manier om in Sevilla te geraken.

Transavia 737

Vliegen naar Sevilla

Wie naar Sevilla wil vliegen die kan uit verschillende vertrekluchthavens en maatschappijen kiezen. Transavia biedt rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Sevilla aan. Mensen die lowbudget willen vliegen die kunnen met Ryanair vanaf Eindhoven Airport of Brussel Charleroi vliegen. In de zomermaanden kun je ook met Brussels Airlines vanaf Brussels Airport naar Sevilla vliegen. De vlucht duurt tussen de 2,5 en 3 uur. Sevilla is gemiddeld genomen geen dure vliegbestemming, maar vaak is het wel verstandig om ruim van tevoren te boeken. De prijspolitiek die door de luchtvaartmaatschappijen bedreven wordt, zorgt ervoor dat ticketprijzen meestal omhoog gaan naarmate er meer stoelen aan boord van een vlucht verkocht zijn.

Er zijn ook vliegtickets naar Sevilla boekbaar met overstap. De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling biedt o.a. vanaf Brussel en Amsterdam vluchten naar Sevilla aan. Er wordt dan overgestapt in Barcelona.

bekijk SEVILLA VLIEGTICKETS bij Transavia

Vliegticketprijzen

Voor een retourticket naar Sevilla betaal je gemiddeld tussen de 100 en 250 euro. De MAX-tickets van Transavia liggen vaak rond de 250 tot 400 euro. Je hebt dan wel een aantal voordelen die doorslaggevend kunnen zijn, zoals een soepel annuleringsbeleid, gratis meenemen van ruimbagage en indien beschikbaar kun je gratis de stoelen met extra beenruimte reserveren. Vliegtickets van Transavia worden meestal duurder naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Op tijd boeken is daarom het advies.

Goedkoper kan ook, als je de goedkoopste stoelen bij Ryanair te pakken hebt, kun je soms al voor vijftig euro naar Sevilla en terug vliegen. Houd er rekening mee dat dit kale vliegticketprijzen zijn, waarbij ruimbagage, stoelreservering en drinken aan boord niet inbegrepen zit. Op drukke dagen kunnen de ticketprijzen oplopen tot maar liefst 400-500 euro als je relatief laat boekt.De internationale luchthaven van Sevilla

Als je naar Sevilla vliegt dan kom je aan op Aeropuerto San Pablo de Sevilla, het internationale vliegveld van de stad. De luchthaven ligt op ongeveer negen kilometer ten oosten van het centrum van Sevilla. Bij niet al te veel verkeer doe je er met de taxi 15 tot 20 minuten over om bij je accommodatie in het centrum van Sevilla te komen. Als je een hotel of pension geboekt hebt in de oude wijk Santa Cruz dan is de kans groot dat je accommodatie zich in een autovrije straat bevindt. Je zult in dat geval het laatste stukje te voet af moeten leggen.

Je hoeft niet persé een taxi te nemen naar de stad. Er rijden ook bussen. Dit is een goedkopere optie, maar ook minder snel. Soms ligt je eindbestemming dermate ver van de bushalte af, dat het eigenlijk een vrij lastige expeditie wordt om met het openbaar vervoer van het vliegveld naar je accommodatie te reizen.

De internationale luchthaven van Sevilla

Auto huren in Sevilla

Je kunt een huurauto overwegen als transportmiddel in Sevilla. Of het echt de beste keuze is, is nog maar de vraag. Als je alleen maar naar Sevilla zelf gaat dan betekent een huurauto dat je hoogstwaarschijnlijk (redelijk veel) geld moet betalen om je auto bij je hotel te parkeren. Als het hotel deze optie al biedt. Overnacht je bijvoorbeeld in Barrio de Santa Cruz, dan is de kans groot dat je de auto op minstens honderden meters afstand in een parkeergarage moet parkeren en vervolgens alsnog te voet naar je accommodatie moet lopen. Wie toch een auto wil huren in Sevilla die kan kiezen uit verschillende lokale en internationale verhuurders. De meest voor de hand liggende plek om je auto op te pikken is bij het vliegveld. Reserveer op tijd om hogere tarieven te voorkomen.

Een goede site om een huurauto in Sevilla te reserveren is Easyterra.

Auto huren in Sevilla

Met de auto naar Sevilla

Vanuit Nederland naar Sevilla reizen is een flinke rit. Vanuit Amsterdam moet je rekenen op een rit van tenminste 2200 kilometer, waar je in de praktijk zo’n 21 tot 23 uur over zult doen exclusief de pauzes. De meest voor de hand liggende route is via Parijs, Bordeaux, de westelijke kant van de Pyreneeën, Valladolid en Mérida. Een andere mogelijkheid is om bij de Franse stad Orléans koers te zetten richting Barcelona om vervolgens af te zakken naar Valencia en daarna in zuidwestelijke richting naar Sevilla te reizen. Een variant op deze route is via Luxemburg en de Autoroute du Soleil richting Spanje. De routes via het oosten van Spanje zijn ongeveer 300 tot 400 kilometer langer. In alle gevallen heb je zowel in Frankrijk als Spanje met tolwegen te maken.

Met de auto naar Sevilla

Met de trein naar Sevilla

Er gaan geen rechtstreekse treinen vanuit Nederland naar Sevilla. Het is echter wel mogelijk om door middel van een samengestelde treinreis tot Sevilla te reizen. De makkelijkste route vanuit Amsterdam bestaat uit 3 trajecten, waarbij je in de steden Parijs en Madrid over moet stappen op een andere trein én een ander station. Houd daarom rekening met een langere overstaptijd, of nog beter: bezoek lekker Parijs en Madrid onderweg naar Sevilla.

Je kunt met de Thalys naar Gare du Nord in Parijs reizen. Met de metro kun je vervolgens naar station Paris Austerlitz om naar Madrid te vertrekken. Vanuit Madrid kun je per hogesnelheidstrein naar Sevilla reizen. Als je met de trein naar Sevilla reist, reserveer dan wel vooraf.