Praktische reisinformatie

Goed voorbereid op vakantie gaan is belangrijk voor een geslaagde vakantie. Daarom hebben we praktische reisinformatie en tips voor Sevilla op ťťn pagina verzameld. Mocht de informatie op deze pagina om de ťťn of andere reden niet (helemaal) correct zijn volgens u, laat het dan weten via e-mail. We streven er uiteraard naar om de info op deze pagina altijd zo up-to-date mogelijk te houden.

Uitgebreide reisinformatie over Sevilla vind je terug op de vele Sevilla en AndalusiŽ sites die je op het internet vind. Een goede reisgids over Sevilla of de regio AndalusiŽ kan je vaak nog wat aanvullende informatie bieden. Let wel op dat de info actueel is. Informatie kan redelijk snel achterhaald of inaccuraat zijn. Als je over bepaalde zaken zekerheid wilt hebben kun je het beste vooraf contact opnemen met je accommodatie ter plaatse of je lokale reisagent.

Sevilla bezienswaardigheden

In Sevilla hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van AndalusiŽ.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Sevilla op een rijtje gezet:
Sevilla bezienswaardigheden top 10

Alarmnummer

Het algemene noodnummer in Sevilla is 112. Net zoals in Nederland zorgt de Engels en Spaans sprekende operator ervoor dat de juiste hulpdiensten gewaarschuwd zullen worden (politie, ambulance en/of brandweer).

Douane

Binnen de Europese Unie geldt vrij verkeer van goederen, waardoor er amper beperkingen bestaan voor het meenemen van goederen naar Sevilla of het mee terug nemen van in Sevilla gekochte goederen. Let op: meer dan 800 sigaretten meenemen is niet altijd toegestaan.
Houd er rekening mee dat het meenemen van drugs of wapens niet mag. In Spanje kun je soms nepwapens kopen die amper van echt te onderscheiden zijn. Deze worden in Nederland als echte wapens beschouwd en zijn dus net zo strafbaar.

Drinkwater

Het leidingwater in Sevilla is veilig om te drinken. De smaak is echter niet zo neutraal als die van mineraalwater, waardoor de meeste toeristen kiezen voor mineraalwater uit fles in plaats kraanwater.

Drugs

Het gebruiken, bezitten, kopen en invoeren van alle soorten drugs is verboden in Sevilla.

Elektriciteit

Als je naar Sevilla reist heb je geen reisstekker of adapter nodig. De stekkers van 'Nederlandse' apparaten passen als het goed is zonder enige problemen in de stopcontacten in Sevilla. Het voltage is gelijk aan dat van Nederland.

Feestdagen

Voor Sevilla staan er ieder jaar een aantal feesten en feestdagen op de kalender. Winkels, musea en bezienswaardigheden zijn meestal gesloten tijdens feestdagen.

1 januari - Nieuwjaar
6 januari - Driekoningen
28 februari - DŪa de AndalucŪa
1 mei - Dag van de Arbeid
15 augustus - Maria Hemelvaart
12 oktober - Nationale feestdag vanwege de ontdekking van Amerika
1 november - Allerheiligen
6 december - Dag van de Grondwet
8 december - De onbevlekte ontvangenis van Maria
25 december - Kerstmis

In maart of april worden Witte Donderdag, Goede Vrijdag (Semana Santa) en Pasen (twee dagen) gevierd. In april wordt het Feria de Abril gevierd.

Fooien

Een fooi van tien procent is gebruikelijk in restaurants en bars in Sevilla.

Onze auteur Patrick heeft een goed artikel geschreven over fooien op reis. Hier lees je uitgebreide info over fooien en een aantal belangrijke tips omtrent het geven van fooi.

Geld

Als je een stedentrip naar Sevilla maakt dan hoef je niet teveel contant geld mee te nemen. Je kunt immers op meerdere plekken in Sevilla geld uit de geldautomaat halen. Met je Nederlandse pinpas kan dat zonder extra kosten, mits je pas geschikt is om in het buitenland (Europa) te pinnen. Met creditcard betalen kan op redelijk wat plekken in Sevilla.
In Sevilla betaal je gewoon met de euro. Dus geen gedoe met geld wisselen of omrekenen.

Internet / Wi-Fi

Wie kan tegenwoordig nog zonder internet op reis. Je kunt natuurlijk gebruik maken van mobiel internet op je telefoon, maar vanwege de kosten is het vaak interessanter om gebruik te maken van gratis Wi-Fi netwerken. Die zijn er ook in Sevilla genoeg. Veel restaurants en bars bieden gratis draadloos internet aan. In hotels kun je tegenwoordig vrijwel altijd gebruik maken van draadloos internet, al dan niet betaald.

Kortingskaart

Sevilla heeft een eigen kortingskaart voor toeristen: de Sevilla Card. Je hebt de Sevilla Card voor 24, 48, 72 en 120 uur. Hoe langer je kaart geldig is, des te meer voordelen je krijgt. Zo zit bij de Sevilla Card vanaf 48 uur toegang tot alle musea van Sevilla inbegrepen.

Reisdocumenten

Om naar Sevilla te vliegen zul je jezelf moeten kunnen legitimeren door middel van een geldige Europese identiteitskaart of een geldig paspoort. Spanje kent een identificatieplicht. Wie naar Sevilla reist die moet er rekening mee houden dat je indien de situatie daarom vraagt je jezelf moet kunnen legitimeren.

Taal

In Sevilla is Spaans de officiŽle taal. Houd er rekening mee dat het Spaans hier met een sterk accent gesproken wordt. Wie een beetje Spaans spreekt die zou zich zomaar in het lokale dialect kunnen verslikken. Met Engels kom je over het algemeen ook ver in Sevilla, al hebben we zelf gemerkt dat niet iedereen Engels spreekt. Dit geldt met name voor taxichauffeurs en op plekken waar wat minder buitenlandse toeristen komen.

Tijdsverschil

Sevilla ligt in dezelfde tijdzone als Nederland en BelgiŽ. Ook kennen ze een zomertijdregeling die gelijk loopt met die van ons. De zomertijd gaat de laatste zondag van maart in, terwijl op de laatste zondag van oktober er weer teruggeschakeld wordt naar de wintertijd. Er is geen tijdsverschil tussen Nederland/BelgiŽ en Sevilla.

Veiligheid

Sevilla is een relatief veilige stad. De sfeer is gemoedelijk en als toerist kun je je redelijk onopvallend door de stad bewegen. Toch zijn er ook in Sevilla mensen die het op je geld en waardevolle spullen gemunt hebben. Zakkenrollers zijn actief op straat en in het openbaar vervoer. Ze slaan vooral toe op plekken waar veel mensen samenkomen. Pas op voor de vrouwtjes die je op straat een 'gratis' takje rozemarijn aanbieden. Hun werkelijke doel is jouw geld.

Meer info over Sevilla

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Sevilla:
5x zien & doen in Sevilla
Sevilla informatie
Sevilla informatie
Sevilla in ťťn dag
Sevilla in beeld
Sevilla top 10
Sevilla weer & klimaat
Sevilla als budgetbestemming
bijzondere plaatsen in Sevilla

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy