Musea in Sevilla

Voor veel stedentrippers is een bezoek aan een stad niet compleet zonder tenminste één of meerdere musea bezocht te hebben. In Sevilla zijn er meerdere musea die je kunt bezoeken. Natuurlijk mag een bezoek aan een Flamencomuseum niet ontbreken en hoort ook een bezoek aan het stierenvechters museum in Plaza del Toros bij een bezoek aan Sevilla. De grote musea die je zou kunnen bezoeken zijn o.a. het Archeologisch Museum van Sevilla en het Maritiem Museum in Torre del Oro.

Op deze pagina bieden we een overzicht van een aantal musea in Sevilla die volgens ons de moeite van het bezoeken waard zijn.

Museo Casa de Murillo

Aan de Calle Santa Teresa is het museum gevestigd die grotendeels gewijd is aan de kunstenaar Bartolomé Esteban Murillo. Deze schilder stond bekend om zijn religieuze werken. Verschillende van deze werken van Murillo zijn te bewonderen musea als National Gallery of Art in Washington, de Hermitage in Sint-Pietersburg en Museo del Prado in Madrid. De laatste jaren van zijn leven heeft hij doorgebracht in dit zeventiende eeuwse woonhuis.

Museo Arqueológico de Sevilla

Het archeologische museum van Sevilla is gelegen op één van de mooiste plekken van de stad. Het is namelijk gevestigd in een neo-renaissance stijl gebouwd paleis uit het begin van de twintigste eeuw en dat staat midden in het stadspark ‘Parque de María Luisa’. De oudste voorwerpen in dit museum zijn gevonden tijdens de Itálica opgravingen in 1780. Maar de collectie is heel divers. Het beslaat de gehele periode vanaf de prehistorie tot aan de middeleeuwen.

Museo Arqueológico de Sevilla

Museo de Bellas Artes de Sevilla

Zoals in vrijwel elke grote stad, is ook hier in Sevilla een museum voor schone kunsten te vinden. Onder de verzameling werken bevinden zich stukken uit de middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw. Al deze historische schatten worden tentoongesteld in een voormalig klooster van de Orde van de Merced Calzada de la Asuncíon. De meest bekende werken in het Museo de Bellas Artes de Sevilla zijn die van Francisco de Zurbarán en Bartolomé Esteban Murillo.

Meer info over het Museo de Bellas ArtesArchivo General de Indias

In voormalige koopmanswoningen uit de zestiende eeuw is een bijzondere collectie documenten te bewonderen die van groot belang zijn geweest in de geschiedenis. Een deel van het archief in dit museum is toegankelijk voor publiek. Hier kun je onder andere brieven en aantekeningen lezen van Christoffel Columbus, documenten van de Spaanse Conquistador Cortés en andere invloedrijke personen. Het Archivo General de Indias is gratis te bezoeken. Kom wel op tijd, want halverwege de middag sluiten de deuren van het archief.

Maritiem Museum

Op een bijzondere locatie, namelijk in de ‘Torre del Oro’, is het Maritiem Museum van Sevilla gevestigd. De twaalfhoekige toren die vroeger de functie van militaire wachttoren vervulde, is tegenwoordig opengesteld voor publiek. In het Museo Naval de Sevilla kun je nu informatie verzamelen die betrekking hebben op de scheepvaart, de handel en alles wat daarbij komt kijken.

Maritiem Museum

Palacia de la Condesa de la Lebrija

Het paleislijke onderkomen van Regal Manjón Mergelina, ook wel gravin van Lebrije genoemd, is sinds 1999 toegankelijk voor bezoekers. Het prachtige huis is gevuld met uiteenlopende waardevolle kunststukken en opmerkelijke mozaïek. Daarnaast heeft het huis een indrukwekkende bibliotheek. Het huis en het binnenplein zijn een typisch voorbeeld voor Sevilliaanse huizen.

Meer info over het Palacio de Lebrija

Museo de Baile Flamenco

In Sevilla kun je een museum bezoeken die geheel in het teken staat van de wereld rondom de Flamenco. Zowel de kleding als de dans als de muziek komen hier op een unieke wijze samen. Het museumgebouw is op zich ook bijzonder. Het is namelijk een gebouw uit de achttiende eeuw wat werd gebouwd op oude fundamenten van een Romeinse tempel. Naast de permanente collectie is er ook regelmatig een tijdelijke expositie te bewonderen.

Museo de Artes y Costumbres Populares

In het Maria Luisa park zijn meerdere musea gevestigd. Zo ook het Museo de Artes y Costumbres Populares. In dit museum kom je alles te weten over de tradities, de kunststromingen en de klederdracht. Denk hierbij aan meubels, borduurwerk, keramiek, wapens, muziekinstrumenten en koetsen.

Meer info over het Museo de Artes y Costumbres Populares

Museo de Artes y Costumbres Populares