Bezienswaardigheden in Sevilla

Sevilla heeft voldoende te bieden om bezoekers enkele dagen bezig te houden. De Moorse periode en de daarop volgende katholieke periode hebben er samen ervoor gezorgd dat Sevilla een aantal noemenswaardige bouwwerken overgehouden heeft. Sevilla bestaat niet alleen uit losse bezienswaardigheden, maar is als stad in het geheel ook interessant. Wie door de straten van Sevilla wandelt zal moeten erkennen dat Sevilla eigenlijk een bezienswaardigheid op zichzelf is.

Op deze pagina bieden we een overzicht van een aantal belangrijke bezienswaardigheden in Sevilla.

Sevilla bezienswaardigheden

In Sevilla hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Andalusië.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Sevilla op een rijtje gezet:
Sevilla bezienswaardigheden top 10

Alcázar Real de Sevilla

Het koninklijk paleis van de stad Sevilla staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Alcázar Real de Sevilla is gebouwd op de plek waar voorheen een fort stond. Al in de tiende eeuw werd er door de heerser Abd-ar-Rahman III opdracht gegeven voor het bouwen van een soort van kasteel. Omstreeks de veertiende eeuw begon met het bouwen van het huidige paleis en vervolgens werden de eeuwen erna verschillende aanpassingen en uitbreidingen toegevoegd. Uiteindelijk is dat geresulteerd in een prachtig paleis met Moorse, gotische en renaissance invloeden. Het paleis is deels toegankelijk voor publiek en regelmatig zijn er wisselende tentoonstellingen te bewonderen, worden er boekpresentatie gegeven en kun je deelnemen aan een rondleiding.
www.alcazarsevilla.org

Houd er overigens rekening mee dat het erg druk kan zijn bij het Alcazar van Sevilla. Het is daarom zeker aan te bevelen om vooraf via internet tickets te kopen voor het Alcazar. Op deze manier  ontloop je mogelijk lange wachtrijen bij deze populaire bezienswaardigheid.
Je kunt hier je entreetickets voor het Alcazar online kopen.

Teatro Lope de Vega

Aan de Avenue de María Luisa staat het indrukwekkende klassieke theater van Sevilla. In het jaar 1927 werd er opdracht gegeven om een niet al te groot theater te bouwen waarin de Ibero-Amerikaanse expositie van 1929 kon worden tentoongesteld. Het barokke ontwerp is afkomstig van Vicente Traver y Tomás. Voor de inrichting werd veelvuldig gebruik gemaakt van rood velourse stoffen, gouden details en hoogwaardig bouwmateriaal. Helaas heeft het gebouw meerdere malen schade geleden door overstromingen en brand, waardoor er veel renovaties hebben plaatsgevonden. Gelukkig is veel van het oude weer in ere hersteld en kunnen we vandaag de dag genieten van hoe het ooit allemaal bedoeld was.
http://teatrolopedevega.org/

Metropol Parasol

Dat oude en nieuwe bouwwerken uitstekend samen gaan, wordt ook hier in de Spaanse stad Sevilla bewezen. Het Metropol Parasol is een futuristisch gebouw op het La Encarnación plein. In de vorm van zes parasols die uit de grond komen heeft de Duitse architect Jürgen Mayer-Hermann getracht om de geschiedenis van de stad samen te voegen met de hedendaagse kunst. De Metropol Parasol is nu een deel van de stad waar men samenkomt om er een museum, een bar, een restaurant of de markt te bezoeken. Ook kun je er genieten op het panoramische terras.
www.setasdesevilla.com/el-mirador/

Giralda

Als klokkentoren van de stad Sevilla neemt de “Giralda” een prominente plek in. De toren werd gebouwd tijdens de islamitische heerschappij en was een tijdlang de hoogste minaret van de wereld. Met het intreden van de christenen, die de stad Sevilla in de dertiende eeuw veroverden, werd de naast gelegen moskee en de aangrenzende minaret verbouwd tot kathedraal en klokkentoren. Bovenop de toren staat het bronzen beeld van ‘Giralda’ een beeld wat het geloof weerspiegelt. De binnenplaats ‘Patio de los Naranjos’ is gevuld met oude sinaasappelbomen. De toren en de naast gelegen kathedraal zijn in combinatie te bezoeken. Met een klim in de zeventig meter hoge klokkentoren word je beloond met een waanzinnig mooi uitzicht over de stad.

Kathedraal van Sevilla

De vijfbeukige kerk van de stad Sevilla is een waar icoon. Het mag zich dan ook meten met kathedralen als de Sint-Pietersbasiliek te Rome of de Sint Paul’s Cathedral van Londen. De ‘Catedral de Santa María de la Sede’ van Sevilla werd grotendeels gebouwd in de vijftiende eeuw op oude fundamenten van de moskee die hier stond. De minaret die hierbij hoorde werd aangepast tot de huidige klokkentoren ‘Giralda’. Het interieur van de kathedraal is uitzonderlijk mooi. Onder de verschillende altaarstukken zijn exemplaren uit zeventiende eeuw te bewonderen. Ook het beschilderde glas en de vele kunstwerken in de kathedraal zijn een lust voor het oog. In de Andreaskapel bevindt zich bijvoorbeeld de crucifix van Juan Martínez Montañés, een beroemde Spaanse beeldhouwer. Wat je echter niet over mag slaan is het monument van Christoffel Columbus en diens zoon.
www.catedraldesevilla.es

Costurero de la Reina

Dit opvallende gestreepte gebouw is te vinden aan de rand van het Parque de María Luisa. De Arabische invloeden zijn duidelijk zichtbaar in dit ontwerp van Juan Talavara de la Vega. De architectuur wordt ook wel neomudéjar stijl genoemd. Het kleine bouwwerk uit 1893 doet tegenwoordig dienst als bureau voor toerisme van de stad Sevilla.

Torre del Oro

Behalve de Giralda klokkentoren heeft de stad Sevilla nog een prachtige toren die zeker een bezoekje waard is. De ‘Torre del Oro’ is een twaalfhoekige toren die deels al in de dertiende eeuw werd gebouwd. Het had de functie van een militaire uitkijkpost over de 657 kilometer lange Guadalquivir rivier, waarlangs vele schepen voerden die op weg waren naar de stad Sevilla. In de veertiende eeuw werd in opdracht van Peter I de Wrede een extra twaalfhoekige kleine toren op het huidige bouwwerk geplaatst. De aardbeving van 1755 heeft de toren redelijk wat schade berokkend. Tijdens de renovatie vijf jaar later, werd besloten om nog een deel bovenop de toren te plaatsen.

Monasterio de Santa María de las Cuevas

Het klooster van de Cartuja is in de vijftiende eeuw ontstaan. Het werd veelal bezocht door pelgrims, monniken en kunstenaar. Het heeft ook nog gediend als keramiekfabriek. Tegenwoordig is er het Andalusische Centrum voor Hedendaagse Kunst ‘Centro Andaluz de Arte Contemporáneo’ gevestigd. Sinds de opening in 1998 kun je er genieten van kunstwerken van onder andere Juan Suarez, Louise Bourgeois, Ramón Masats en Pablo Serrano.
www.juntadeandalucia.es/cultura/caac/

Mercado de Triana

Het is altijd leuk om een markt in een stad te bezoeken. Op deze manier krijg je vaak een helder beeld van de gebruiken, eet gewoontes en de bevolking zelf. Zo ook op de Mercado de Triana. De overdekte markt bevindt zich aan de Calle San Jorge in Sevilla. Je treft hier voornamelijk kramen met verse producten, gezellige horeca en meer dan voldoende Spaanse lekkernijen.

Maria Luisa Park

In dit meest populaire park van Sevilla zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken. Zo staat hier het monument van Gustavo Adolfo Bécquer, de Spaanse schrijver en dichter . De ‘Fuente de los Leones’ het fontein van de leeuwen is een indrukwekkende verschijning en ook de verschillende gebouwen zijn prachtige aanvulling binnen het groene karakter. Het merendeel van de bezoekers komt voor de Plaza de España, een indrukwekkend stukje architectuur wat speciaal voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 werd gebouwd. In het Mudejar Paviljoen is het Museum van Kunst en Tradities van Sevilla te bezoeken.Tevens is ook de openbare bibliotheek van Sevilla in het park gelegen. Oorspronkelijk was het park onderdeel van het paleis van San Telmo. Pas in 1893 werd het openbaar grondgebied. De huidige inrichting is ontworpen door de Franse landschapsarchitect Jean-Claude Nicolas Forestier.

Barrio de Santa Cruz

Het sfeervolle stadsdeel Barrio de Santa Cruz staat ook wel bekend als de Joodse wijk van Sevilla. Verschillende gevels, straten en pleinen bezorgen je een dorps gevoel, terwijl je je toch echt in een grote stad begeeft. De smalle straten wijzen je de weg langs plekken als Plaza de Santa Cruz, Plaza de los Venerables en Plaza de Doña Elvira. Elk met hun eigen karakter en uitstraling. Barrio de Santa Cruz staat ook bekend om zijn vele restaurants en gezellige bars.

Flamenco

De meest bekende expressieve zuid-Spaanse dans is onbetwist de Flamenco. Lange jurken zwieren in het rond en de hakken van de dames stampen meer dan eens ritmisch op de vloer waarbij ze voortdurend in hun handen klappen. De flamenco is een dans die in die ergens in de achttiende eeuw is ontstaan op Spaanse volksmuziek. Inmiddels is het wereldberoemd. Andalusië is onlosmakelijk verbonden met de flamenco. Met name tijdens de Sevilla Fair ‘Feria de Abril de Sevilla’ in april zijn er veel festiviteiten in de stad te bezoeken en kom je heel veel kleurrijke flamenco jurken tegen op straat. De mannen dragen veelal traditioneel een kort jasje gecombineerd met een strakke broek en een sombrero.

De flamencoshows zijn erg populair in Sevilla en het aantal plekken is beperkt. Het is daarom aan te raden om vooraf via internet te reserveren.

Isla Mágica

Groot en klein, jong en oud kunnen zich uitstekend vermaken in dit themapark van Sevilla. Behalve snelle achtbanen, wilde waterritten en ander wild geraas, kun je hier ook genieten in een 4D bioscoop of tijdens één van de vele shows. Isla Mágica is verdeeld in zeven thematische gebieden met ieder bijpassende attracties. Aan het eind van de dag kun je heerlijke verkoeling zoeken in Agua Mágica. Dit waterpark heeft eindeloos lange glijbanen, een groot golfslagbad en een rivier met stroom versnellingen.
www.islamagica.es

Plaza de España

In het centrum van de stad in het oosten van het populaire Maria Luisa Park kun je de Plaza España bezoeken. Het ambitieuze project voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 werd in 1928 gebouwd naar een idee van Aníbal González, een architect uit Sevilla. In de architectuur zijn verschillende bouwstijlen te bespeuren die allen een episode uit de geschiedenis van de stad vertolken. De vier bruggen symboliseren op hun beurt weer de koninkrijken van Spanje. De vele bankjes, muurtjes en rondom het fontein zijn verdeeld over de dag gevuld met mensen die er genieten van al het moois dat er te zien is.

Iglesia del Salvador

Dit barokke bouwwerk is gelegen aan de Plaza del Salvador. De rooms-katholieke kerk werd al in de zeventiende eeuw gebouwd en mag sindsdien veel aanzien genieten. Ook deze kerk in Sevilla is gebouwd op de resten van een moskee. In de Iglesia del Salvador zijn zo’n veertien altaren te bewonderen in het kleine museum zijn een aantal religieuze kunstvoorwerpen tentoongesteld.

Palacio de San Telmo

Wat ooit begon als een universiteitsgebouw, is uitgemond in een paleis met daarin de zetel van het voorzitterschap van de Andalusische autonome regering. De barokke architectuur past uitstekend in een stad als Sevilla. Voor het ontwerp werden de heren Leonardo de Figueroa en Pedro Duque y Cornejo benaderd. Aan de zijde van de Calle Palos de la Frontera zie je twaalf sculpturen die beroemde inwoners van Sevilla belichamen. Eén daarvan is de schilder Bartolomé Esteban Muillo.

Iglesia de Santa María Magdalena

In het centrum van de stad, aan de Calle San Pablo, is een barokke zeventiende eeuwse kerk te bezoeken. De Iglesia de Santa María Magdalena werd gebouwd in 1691 en werd rijkelijk gedecoreerd. Ook het interieur is opgesierd met sculpturen, religieuze kunst, muurschilderingen en een prachtig altaarstuk.

Plaza de Toros de la Maestranza

Deze beroemde arena van Sevilla heeft al voor heel wat vertier gezorgd. Vanaf de bouw in 1733 was het een populaire plek om naar stierengevechten te kijken. De Arena was toen nog van hout. In het jaar 1749 werd er gestart met de huidige arena. In het museum kun je nu de hele geschiedenis hierover bezoeken. Hoewel de stierengevechten op veel plekken in populariteit afnemen, is dat in Sevilla niet het geval. Elk jaar opnieuw tijdens de Sevilla Fair wordt de arena gevuld met een uitbundige menigte die genieten van dit stukje Spaanse cultuur.
www.plazadetorosdelamaestranza.com

Musea in Sevilla

Op deze pagina ontbreken de musea van Sevilla. Deze staan op een speciale pagina met musea in Sevilla.

Meer info over Sevilla

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Sevilla:
5x zien & doen in Sevilla
Sevilla informatie
Sevilla informatie
Sevilla in één dag
Sevilla in beeld
Sevilla top 10
Sevilla weer & klimaat
Sevilla als budgetbestemming
bijzondere plaatsen in Sevilla

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy